Stillehavsøsters på grillen – enkel delikatesse rett fra havet

Min søster Matosofi har funnet en smakfull måte å bekjempe Stillehavsøstersen. Stillehavsøstersens har kommet hele veien ned til hytta vår i Tvedestrand, på bekostning av blåskjellene vi pleide å lage suppe av.

Da jeg var et barn, var det så mange blåskjell at jeg plukket dem bare for å lete etter bittesmå perler. Nå er det så få igjen, at vi avblåste blåskjellplukkingen og valgte å plukke stillehavsøstersen istedet.

Vi var ikke alene. I sommer skal hyttefolk og lokale på Sørlandet nærmest ha kjørt i kø i sine båter og kanoer på jakt etter østers. Det er mer enn nok til alle – min søster plukket to bøtter med stillehavsøsters på 15 min. Les min søsters innlegg om du vil delta i den smakfulle østersjakta.

matosofi

Ønsker du deg et herremåltid, og samtidig slå et slag for den norske flatøstersen, er det bare å begynne å sanke og fråtse i vei av stillehavsøsters. For gode, det er de. I all sin kjøttfulle prakt. – Bendik Kristiansen, DN

Østers nytes ofte rå, men kan også varmebehandles. Jeg er tilhenger av siste metode og har oppdaget at stillehavsøsters kan grilles rett på risten, tilsettes ønsket gode smaker og aroma – og nytes! Svært enkelt og helt nydelig på smak. Helt klart noe som må deles.

Vis opprinnelig innlegg 1 292 ord igjen

Legg igjen en kommentar

4. august 2017 · 06:46

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s