Ukas grønne utfordring: Bruke baksiden av papiret

Papirhjerter

Denne uka har jeg forsøkt å være litt flinkere til å bruke baksiden av papirer. Jeg leverte ut ark der elevene mine kunne evaluere sitt eget kunnskapsnivå i de forskjellige elevene. Det var en blank side og den andre var urelatert til timen. Elevene mine skjønte ikke konseptet med å notere på baksiden av et ark og levere det inn. Istedet skrev de alt inn på datamaskin og leverte via fronter. Jeg tar det som et tegn på at fremtiden virkelig er papirløs.

Det er heller ikke slik at alle papirer bør brukes på begge sidene. I serien Lykke, legger Lykke i hastverk brorens psykatrirapporter i en papirkurv. Det viser seg at papirene som ligger der, blir brukt som notatark. Plutselig vet sjefen hennes hele brorens psykriatrihistorie.

Til tross for noen utfordringer er det vanligvis en smal sak og bruke begge sider.

Ukas grønne utfordring:
Hver uke fremover skal jeg gi meg selv en grønn utfordring. Hovedpoenget er at det skal være enkle og gjennomførbare utfordringer, som gjør at jeg lever litt mer miljøvennlig. Til nå har jeg gitt meg selv følgende utfordringer:

 1. Bruk nisteboks
 2. Ta i bruk den grønne koppen. (Bruke medbrakt kopp fremfor nisteboks.)
 3. Lag to vegetarmiddager hver uke.
 4. Rydd i fryseren (for å få spist opp mat før den går ut på dato..)
 5. Spre merkebevissthet til kaffeklubben. (Informere om miljø- og fairtrademerket kaffe på jobb.)
 6. Spise mat som snart går ut på dato.
 7. Gi vekk klær som ikke blir brukt.
 8. Kjøpe klimakvoter for å kompensere for flyreise
 9. Reparere et klesplagg
 10. Slå av lyset
 11. Takke nei til uadressert reklame
 12. Unngå engangsemballasje
 13. Vaske dongeribuksa sjeldnere
 14. Bruke baksiden av papiret

Har du forslag til hva slags grønne utfordringer jeg kan gi meg selv? Skriv gjerne en kommentar. Vil du utfordre deg selv til å leve mer miljøvennlig? Følg gjerne mine utfordringer! Du kan også lese mer om hvordan leve mer miljøvennlig her.

Reklame

1 kommentar

Filed under Miljø

One response to “Ukas grønne utfordring: Bruke baksiden av papiret

 1. Tilbaketråkk: Ukas grønne utfordring: Unngå plastposer | tenkeboksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s