Redesignede kjoler

Er du og i redesignmodus?

Jeg er i redesignmodus denne uka, og deler derfor dette blogginnlegget. Nå på lørdag er jeg nemlig med å arrangere Redesign konkurranse og moteoppvisning ved Langbryggen i Arendal kl 12:00. Dersom man kommer kl 11:00 kan man få en god lunsj i café Henris. Jeg gleder meg allerede!

Hvorfor redesign?

Jeg er for gjenbruk og redesign først og fremst av miljøhensyn. Med tanke på kritikkverdige arbeidsstandarder i mange klesproduserende land, er jeg av den oppfatning at det er bedre å kreve høyere arbeidsstandarder hos vestlige selskapers leverandører, fremfor å boikotte leverandørene. For mange fattige uten noe sosialt sikkerhetsnett er arbeid under dårlige vilkår bedre enn intet arbeid. Det betyr ikke at det er greit at mennesker i ikke-vestlige land jobber knallhardt tildels farlige forhold, og fortsatt ikke tjener mer enn at de må bo i slummen. Som en av dem jeg har snakket med i den bangladeshiske klesindustrien sa: «nordmenn burde betale mer for færre høykvalitetsplagg.» Slik kunne vi ha brukt og gjenbrukt hvert enkelt plagg, lengre enn vi gjør i dag. Jeg synder ofte på det selv, men nå på lørdag skal jeg delta på redesignkonkurranse og bli inspirert!

Grønne tanker

I lys av det siste halve årets fokus på barnearbeid, underbetaling og farlig arbeidsmiljø hos fabrikkene som syr klærne våre, har jeg blitt mer og mer bevisst på å reparere, gjenbruke og sy klær selv. I påvente av at kleskjedene skal fortelle hvilke fabrikker som produserer klærne, slik at de kan kontrolleres og uverdige forhold avdekkes, handler jeg minimalt med klær. Disse kjolene til jentene har vi enten arvet, byttet til oss eller funnet i bruktbutikker. Det skal ofte bare noen helt enkle tilpasninger til før de sitter perfekt!

Kjole Danmark

Denne kjolen fant jeg i en bruktbutikk i København. Den var litt for lang for lillefrøkna, men ved å heise opp stroppene, ble den akkurat passe. Jeg brettet stroppene over hverandre og sydde rette sting tvers over på hver ende. På den måten kan jeg enkelt sprette opp tråden og forlenge kjolen igjen når lillefrøkna blir større.

Kjole Sagene

Dette har egentlig…

Vis opprinnelig innlegg 285 ord igjen

9 kommentarer

Filed under Miljø

9 responses to “Redesignede kjoler

 1. Bente

  Hei!
  Så hyggelig å bli reblogget 🙂 Takk!

  Bente, Grønne tanker

 2. Thomas

  Dyrere og færre klær er helt klart en god ide. Jeg merker at jeg er mye snillere med de dyrere klærne…og jeg vasker dem oftere på 30 grader også 🙂 Kommer du til å vise det du har redesignet her, eller må man ta turen ut på Langbryggen på lørdag ? 😉

 3. Thomas

  Jeg kan heller ikke skryte på meg noen veldige sy-kunnskaper, bortsett fra at jeg fikk «symaskinsertifikatet» på ungdomsskolen hehe. Men jeg fikk faktisk litt lyst til å sy et par jeans etter å ha sett denne videoen om en som syr bærekraftige jeans på gamle maskiner : http://vimeo.com/53351319
  Mulig jeg tar en tur på lørdag 🙂 Skal dere ha det utendørs eller ?
  Og for øvrig er «En neve dollar» en strålende film…:) Skomakere er en god ting…jeg har noen par sko som det går an å skifte hele sålen på når de er utslitt(de er sydd på gamlemåten). Så kan de vare hur länge som helst.

 4. Thomas

  Da skal jeg ihvertfall forsøke å få med meg motevisningen 😉

 5. Thomas

  Har du forresten testet den nye økologiske/vegetarkaféen i Arendal ? Den virker litt spennede 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s