Ukas grønne utfordring: Kjøpe klimakvoter for å kompensere for flyreise

Denne uka reiser jeg til Israel på påskeferie. For miljøet ville jo det aller beste vært om jeg hadde tatt meg en hyttetur på fjellet i stedet for å reise langtvekkistan. Når jeg en gang skal reise av sted, og att på til har bestilt enveis flytur til Bergen, tenkte jeg at jeg i det minste kan kjøpe klimakvoter for å kompensere for utslippet. Jeg valgte å kjøpe utslippskvoter fra det offentlige forurensingstilsynet, nærmere bestemt Klima og forurensningsdirektoratet. Jeg rekker desverre ikke å forklare nærmere hvordan det fungerer denne gang, men jeg anbefaler å titte på sidene til Klif, dersom du vil lære mer om kvotesystemet. Det var mye gøyere, og mye billigere å kjøpe klimakvoter enn det jeg trodde. At det var gøy, er jo selvfølgelig bra. Det er veldig kjekt å for eksempel få en egen nettside, der man kan se hvor mange klimakvoter man har kjøpt. Jeg er derimot ikke udelt positivt med tanke på at det var billig. Jeg slepper ut omtrent 1,1 tonn CO2 på flyturene, og må betale litt i overkant av 50 kr.

P.g.a. påskeferie blir det nok ikke noe særlig blogging de neste to ukene. Jeg lover å holde øyne og ører åpne på turen, og kommer sterkt tilbake når jeg kommer hjem.

Skjermbilde 2013-03-18 kl. 21.35.04

Når man kjøper klimakvoter hos Klima og forurensningsdirektoratet (KLIF), får man utstedt et sertifikat på en nettside. Denne blir oppdatert hver gang man kjøper en ny klimakvote. Jeg valgte adressen http://co2.klif.no/tenkeboksen.

Ukas grønne utfordring:

Hver uke fremover skal jeg gi meg selv en grønn utfordring. Hovedpoenget er at det skal være enkle og gjennomførbare utfordringer, som gjør at jeg lever litt mer miljøvennlig. Til nå har jeg gitt meg selv følgende utfordringer:

 1. Bruk nisteboks.
 2. Ta i bruk den grønne koppen. (Bruke medbrakt kopp fremfor nisteboks.)
 3. Lag to vegetarmiddager hver uke.
 4. Rydd i fryseren (for å få spist opp mat før den går ut på dato..)
 5. Spre merkebevissthet til kaffeklubben. (Informere om miljø- og fairtrademerket kaffe på jobb.)
 6. Spise mat som snart går ut på dato.
 7. Gi vekk klær som ikke blir brukt.
 8. Kjøpe klimakvoter for å kompensere for flyreise

Har du forslag til hva slags grønne utfordringer jeg kan gi meg selv? Skriv gjerne en kommentar. Vil du utfordre deg selv til å leve mer miljøvennlig? Følg gjerne mine utfordringer! Du kan også lese mer om hvordan leve mer miljøvennlig her.

Reklame

7 kommentarer

Filed under Miljø

7 responses to “Ukas grønne utfordring: Kjøpe klimakvoter for å kompensere for flyreise

 1. Tilbaketråkk: Ukas grønne utfordring: reparere et klesplagg | tenkeboksen

 2. Tilbaketråkk: Ukas grønne utfordring: Slå av lyset | tenkeboksen

 3. Tilbaketråkk: Ukas grønne utfordring: Takke nei til uadressert reklame | tenkeboksen

 4. Tilbaketråkk: Ukas grønne utfordring: Unngå engangsemballasje på reise | tenkeboksen

 5. Tilbaketråkk: Ukas grønne utfordring: Vaske dongeribuksa sjeldnere | tenkeboksen

 6. Tilbaketråkk: Ukas grønne utfordring: Bruke baksiden av papiret | tenkeboksen

 7. Tilbaketråkk: Ukas grønne utfordring: Unngå plastposer | tenkeboksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s