Mac-krøll og tips til å nøste opp Mac-knutene

Leonardo da Vinci

Dersom du ser nærmere på bildet, vil du se at alt henger sammen med alt. Etter Apple-produktenes inntog i de tusen hjem sier syrlige tunger at man kan legge til tre ord:

Learn how to see. Realize that everything connects to everything else, except apple products.

Denne erfaringen har jeg gjort mang en gang. I Jula da jeg innså at jeg ikke kunne bruke headsettet jeg fikk i julegave, eller alle de dataprogrammene jeg har forsøkt å legge inn på dataen min som krever  Windows, eller alle de gangene jeg har lånt PC, fordi man må ha en ekstra kabel for å kunne koble mac til prosjektorer. Nå har jeg krøpet til korset og innsett at jeg må ha med meg den ekstra macledningen.

Det som provoserer meg mest, er at man betaler så mye for et produkt, for så å måtte betale i dyre dommer for ekstra produkter for å kunne bruke macen til helt vanlige formål.

Noe annet som ferske macbrukere lett oppdager, er at tasturet ikke er helt likt som på pc. Blant annet har ikke mac deleteknappen, som er en av mine yndligsknapper på pc*.  Da jeg begynte på webdesign, brukte jeg ganske lang tid på å finne ut hvordan jeg skriver { og }. Til slutt snublet jeg over den ultimate tastaturguiden for mac. Det viste seg at jeg måtte holde inne shift, alt og 8. Noe som ikke er veldig lett å finne ut når ikke symbolet { står på åttetallet.

Jeg er visst ikke den eneste personen i verden som har snublet og grublet over alle de småtingene som skiller en mac fra en pc. Den australske geeken og teknologifriken Dan Warn** har derfor listet opp de 30 vanligste nybegynnerfeilene på mac. Dersom du er kommet godt forbi nybegynnernivået, kan det alltids hende at du kan lære et og annet av Apples egen oversikt over hurtigtaster.

*fn+sletteknappen på mac=delete knappen på pc (slette framover)

**Dan Warn kaller seg selv «Australian geek and tech writer».

Reklame

Legg igjen en kommentar

Filed under Diverse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s