Vakkert, men trist, tidsfordriv

My friend kills time

My friend kills time 2

Som tidsfordriv liker jeg å følge med på prosjekter til kjentfolk og familie. Jeg blir inspirert av deres arbeider, og det gir meg lyst til å sette igang egne. En av dem jeg følger ekstra godt med på, er min fetter regissør Jakob Rørvik. Han er levende engasjert i film og har alltid et filmprosjekt på gang. Innenfor familien er vi selvfølgelig stolte over å ha vært med på filmingen  av «Jakob Bond» da vi var barn. Prosjektene har blitt mer seriøse og av høyere kvalitet siden den gang. Det kan nevnes at han som ansvarlig for å plukke ut skuespillere til Joachim Triers film Reprise (2006), valgte skuespilleren Victoria Winge og legen Anders Danielsen Lie til to av hovedrollene. Disse skuespillerne har gjort det stort og vært med i filmer som publikumssuksessen Max Manus (2008) og kritikerroste Oslo, 31. august (2011).

Et av Jakobs nyeste filmprosjekter fikk jeg ikke sett før i går. Kortfilmen My Friend Kills Time handler om hans kamerat Thomas Duggan, som i en periode levde ganske så isolert. Man kan kanskje sammenlikne filmen med «Min kamp» av Knausgård, på den måten at det er en kombinasjon av fiksjon og realisme. Thomas Duggan spiller nemlig seg selv, men det er heller ingen dokumentar. I filmen ser vi hvordan små gjøremål kan virke som enorme oppgaver, og hvordan han lytter til telefonen som ringer, men aldri tar den.

Jeg tror gjenkjennelseseffekten vil være større dersom man selv har opplevd å isolere seg på denne måten. Bildene er vakre, og temaet er viktig. Jeg vet ikke om jeg skjønner hvorfor Duggan isolerer seg fra omverdenen på denne måten, men kanskje det gjør den mer almenngyldig? Årsakene til at folk isolerer seg kan jo være så mange. Poenget med at han noterer alle som har ringt og sluttet og ringt, er jo også veldig godt. Jeg slutter i de fleste tilfeller å kontakte mennesker som ikke kontakter meg, men i noen tilfeller kan grunnen til at de ikke svarer være at de er langt nede. Kanskje de nettopp da trenger at noen er litt innpåslitne og viser at de vil være der for dem?

Dersom du vil se filmen selv, kan du gå inn på My Friend Kills Time på den engelske siden Nowness.com. Filmen ble forøvrig plukket ut til  den amerikanske filmfestivalen South by Southwest (SXSW). Selv gleder jeg meg til at han en dag skal få laget sin første spillefilm.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Filed under Kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s