En liten seilbåt uten seil

Jeg ryddet rommet her om dagen, og fant en liten hvit papirlapp med min egen håndskrift. Min nysgjerrighet gjorde at jeg ikke kunne la være å lese den. Det var en liten historie om en seilbåt som jeg hadde skrevet en dag, en dårlig dag, for mange år siden. Datoen husker jeg ikke, men jeg deler historien med dere.

En liten seilbåt driver, driver langt ut på havet, vekk fra alle de andre båtene. Båten gjør det litt med vilje. Den kunne satt opp de små seilene sine og på nytt prøvd å komme inntil den trygge, rolige havnen, men han var lei av at de store båtene sender ut svære bølger som fikk ham til å drive langt ut på havet. Båtene mente ikke noe med det var bare han som var i veien. Han ville ikke ende opp som et vrak i et fremmed land, men han hadde prøvd så mange ganger å reise seilet, men det føltes som til og med vinden var imot ham. Ingen brydde seg vel om en liten båt som ham? Han var bare i veien for de større båtene.

Han prøvde å la være å tenke på seg selv. Han tenker på de stakkars stakkars båtene i Afrika som var så lite stelt at de nesten falt fra hverandre, tenkte på de store båttragediene, alt virker så overflatisk og fremmed, synes han. Og mens båten driver for seg selv hører han noen rope på ham. Det er den store husbåten han henger etter. Husbåten kommer bort til ham «Hvorfor stikker du bare av?» spør husbåten sint. Den lille båten har prøvd å forklare før, orker ikke å forklare igjen. Det nytter ikke å forklare. Han blir med husbåten, men han føler seg ikke mindre ensom enn før.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Filed under Fiksjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s