Ti grønne år og flere skal det bli!

Den lille grønne har veiledet bergensere og miljøentuasiaster utenfor Bergen i 10 år. Forhåpentligvis vil enda flere bli inspirert til grønne handlinger i de kommende år.

Mange har fortalt meg at etter masteroppgaven blir det et slikt tomrom, der man ikke vet helt hva man skal gjøre. Det har ikke fortonet seg slik for meg. Da jeg jobbet med oppgaven, gledet jeg meg så til å bli ferdig, og hadde så mange ideer, at jeg laget et helt excel-ark med ting jeg ville gjøre når jeg var ferdig med oppgaven min. Jeg innser at en kul liste ville inkludert svømme med delfiner, dykking i Egypt, danse tango i Argentina etc. Jeg er litt nerdete, så min liste består av mer eller mindre “fornuftige” ting jeg lenge har hatt lyst til å gjøre, men ikke har hatt tid til.

En av disse tingene er å lage nye og “freshere” nettsider til miljøguiden “Den lille grønne”. For mange herrens år siden, da jeg gikk på Sagavoll folkehøgskole, forelsket jeg meg i en liten miljøguide kalt “Den lille grønne”. Selv om guiden egentlig var beregnet på bergensere, nærmere bestemt Bergens studenter, hadde jeg fått for meg at denne skulle jeg bestille. Guiden var utarbeidet av Changemaker Bergen, og hadde morsomme tips til hvordan leve mer miljøvennlig. Da jeg selv ble medlem i Changemaker Bergen, viste det seg at det andre opplaget av miljøguiden begynte å gå tomt. Dette kunne vi ikke ha noe av, så jeg og ei anna i gruppa bestemte oss for å trykke et nytt opplag. Det ene har en tendens til å føre til det andre, så når vi først skulle trykke opp flere eksemplarer, kunne vi jo oppdatere den, og når man har oppdatert en guide, kan man jo legge den ut på nettet, slik at flere får tilgang til informasjonen. Og slik gikk det til at det lille grønne heftet også ble en liten nettside.

Nå hadde det seg slik at vi ikke ble helt fornøyde med nettsidene, men da ingen av oss kunne så mye om nettsider – ble siden stående på stedet hvil. På et eller annet finurlig vis fikk nettsiden omlag 3000 sidevisninger i året, selv om den ble hverken oppdatert eller endret. Formatet og feilene ved nettsidene hadde irritert meg lenge – og jeg bestemte meg derfor for å  samle en gjeng andre miljøengasjerte for å oppdatere siden og lage en ny side som ville være lettere å oppdatere og lese for folk flest. Som en ekte Changemaker tenkte jeg “Klart vi kan lage en ny nettside”. En relansering i år viste seg også å falle sammen med 10 årsjubileumet for guiden. Vi fant derfor ut at det var en glimrende idé å lage relanseringsfest og 10 års jubileum i ett. Jeg hadde ca en uke på å gjøre ferdig nettsidene basert på oppdateringer redaksjonsmedlemmene hadde gjort, og å lansere seminaret. Til tross for at facebookevents og jungeltelegrafen var den eneste måten vi reklamerte på, kom det en miljøengasjert journalist fra BA som ble så inspirert at hun skrev følgende artikkel. Håpet mitt nå, er at noen som har blitt inspirert av den lille grønne vil gi meg en liten lyd. Alt fra å tipse om bruktbutikker, korrekturlese, eller bli redaktør, tas imot med takk.  Det lille grønne hjertebarnet mitt finner du her. Dersom du har lyst til å lage en liten grønn guide for ditt eget hjemsted oppfordrer jeg også sterkt til det!

Reklame

1 kommentar

Filed under Miljø, Samfunn

One response to “Ti grønne år og flere skal det bli!

  1. Utrolig kult 🙂 Heia deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s